LightWeb
LightWeb


LightWeb

Dalakopa
Dalakopa en international gjeng med musikere fra 4 land. Norge, Sverige, Danmark, og USA. Dette er en gjeng som sammen har funnet sin spesielle sound pga av forskjellige utgangspunkt musikalsk, og landene de kommer fra. På hjemmesiden presenterer vi musikerene, spilleplaner, discografi, nyheter, vi har en butikk, linker, og gjestebok, som vi håper mange vil benytte seg av. DALAKOPA. Norges mest "internationale" folkemusikk/gammeldansorkester dalakopa, folkemusikk, gammeldans, kappspell, røros, ranveig, spellemannsprisen, norsjen, dansemusikk, gammeldansorkester, norsk/svensk musikk, musikk fra grensetraktene, norwegian folk music, music from norway, vindens hjul, rørosmusikk, musikk fra rørostraktene, bergstaden røros.
Medlemmene
Oline | Mary | Thore | Stein | Bent | Roar | Jens | Ole Andres |Torill 
Oline Sofie Bakkom
E-post: oline@dalakopa.no
Hjemmeside: www.oline.se

Blondinekop- Gruppas blikkfang, spiller med hele kroppen, ivrig komponist, stilig og..., mottatt Rendalsprisen, underviser i musikk, første utlending som har blitt svensk riksspelmann.
Hun er en god komponist, med flere "blinkkskudd" på cv`n sin.
opprinnelig fra Rendalen, men har bodd i Sverige i mange år.
Nå bor hun i Romedal og er samboer med Tormod - Lillebror - Vasaasen.
Mary Barthelemy
E-post: mary@dalakopa.no

Bjøllkukop - en musikalsk spydspiss og bandets utenlandsguide, fantastisk fløytespiller, etnomusikalske/antropologiske studier. Fra Minnesota, USA.
Hun jobber delvis ved Rørosmuseet, som guide mm.
Hun spiller det meste av fløyter; bukkehorn, lur mm. En "altblåsende" musiker.
Mary er gift med Olav, og bosatt på Glåmos

Thore Härdelin
E-post: thore@dalakopa.no

Optimistkop - Gruppas good old gammal nok, samarbeidsvillig og godhjertet, felemaker og riksspelmann. Fra Sverige.

Thore er riksspelmann i 4 generasjon, så der i gården har folkemusikken stått sterkt i lange tider. han har også mottatt Zornmerket i gull, som er den høyeste utmerkelse en kan få som spelmann i Sverige. Han har statslønn som musiker, og lever av musikken på heltid.

Thore er gift med Daeng, og er bosatt i Delsbo (sverige)

Stein Nygaard
E-post: stein@dalakopa.no

Morokop- det går sjølsagt utover alt svensk i gruppa, melodiklippen i trekkspillseksjonen - blid, positiv og samarbeidsvillig og janitsjarelsker. Han "klimprer" også på piano, bass, og gitar. Er utrolig god å ha når det trengs musikk til allsang. Der spiller han det meste.

Stein er gift med Ragnhild, og er bosatt på Tynset

Bent Jacobsen
E-post: bent@dalakopa.no

Kapellmester - er sammen med Jens Nygård grunnleggeren av Dalakopa, eget studio, produsent og lydtekniker, forhenværende fjelloppsynsmann, statens kunst.stipend 1991 og 2000 fikk Røros kommunes kulturpris 2003. Fra Danmark kom til Norge 1968. Bent har produsert de fleste Dalakopa-platene, og er også ifølge Bjørn Aksdal en av de fremste komponister vi har innenfor folkemusikk og gammeldans,har i tillegg vært med på et utal av plateinnspillinger bl.a. med Hans Rotmo.

Bent trakterer flere instrumenter: Foruten trekkspill, så er han en habil pianist, spiller fele,fløyter,og sag! Bent sitter ofte og kaffekoper på gata med kaffe og wienerbrød. Han er samboende med Mette, og bor på Røros

Roar Kjelsberg
E-post: roar@dalakopa.no

Sjarmørkop- polsdansende sjarmør med sprett i beina, ertekrok, basstakten er stødig, men vil gjerne spelle fele og trekkspill, husker og tar nye låter på en-to-tre.

Han trakterer flere instrumenter: Bass, gitar, trekkspill, og fele, men det er mest bassen offentlig, de andre instrumentene brukes mest på hjemmebane.

Roar er gift med Karin, og er bosatt på Røros. Han jobber på Byggmakker på Røros.

Jens Nygård
E-post: jens@dalakopa.no

Livskunstnerkop - Jens kjenner alle, alle kjenner Jens, gruppas arkivar, tidligere skikytter med konkurransenerver, norgesmester i jr. to ganger, kulturpris, treskjærer og rosemaler, ofte låtstarter.

Han spiller på selvlaget fele. Et meget pent instrument, som viser at Jens er en håndverker/ instrumentmaker med sans for finish.

Han har eget verksted i Øversjødalen der han bor, og her kan du få bestilt det meste innen treskjæring, og rosemalte ting.

Jens er gift med Tordis, og bosatt i Øversjødalen.


Torill Aasegg


Torill ble medlem av gruppen ved nyttår 2016. Hun har tidligere

vært fast "stand-in" ved flere anledninger, og hun kan Dalakopas

repertoar til fingerspissene. Hun trakterer mange instrumenter, men

etter hvert er det fela og nyckelharpa som er blitt hovedinstrumentene.

Hun er utdannet utøvende folkemusiker ved Ole Bull Akademiet på

Voss. Torill bor på Byneset ved Trondheim.

Ole Anders Feragen
E-post: ole.anderes@dalakopa.no

Altmuligkop- "allsidig, lettlurt og godsnill", gruppas kommunikasjonsminister - ordner med det meste når det gjelder driften av gruppa. - er også, oftest vår sjåfør. Han er alltid blid, og svært skjelden hissig.
Mest allsidig av oss både på instrumentalsiden og musikksjangere. Han spiller foruten gammeldans i Dalakopa,- Rock med "Bergstaden Old Stars" -Allsidig dansemusikk med "Knallkameratene", og viser med "Trio Ziir". Han jobber en god del i studio, med forskjellige plateprosjekter. Er en habil musiker på: gitar, bass, tangenter, og sang, og er også en habil lydmann.
Han fikk nå i høst, Røros kommunes kulturpris, sammen med sitt andre band "Bergstaden Old Stars" for 2005. Dette er bandet som bl.a er "grunderene" for det fantastiske utespillet "Det Brinner En Eld" som blir satt opp på Røros hvert annet år.
Ole Anders er den eneste i Dalakopa som er blitt "Dansk Mester i Harmonica."
Dette skjedde for noen år tilbake, da han steppet inn i et dansk orkester under denne konkurransen, og de gikk av med seieren! :-)
Han er gift med Gunn Heidi, og bosatt på Røros.
Ole A er selvstendig næringsdrivende, og har eget Byggmesterfirma. Her utføres alt innen bygg.
 

LightWeb

Dalakopa


Adresse: N-7374 Røros
Telefon: +47 917 48 262
Internettside: www.dalakopa.no
E-post:
 post@dalakopa.no
Tilbakemeldinger 


© LightWeb